Pelsstell og klippekurs

07.06.2023
NBHK distriktskontakt for Agder, 03.06.23.

I år var det nok en gang duket for pelsstell og enkel klipp kurs, i hagen vår i Grimstad. Det kom 8 voksne og 3 barn hjem til oss denne dagen, for å lære om stell av havanais. Vi går igjennom mange temaer og demonstrerer forskjellige ting. Viktigheten av tannpuss og tannhelse er et tema som engasjerer. Vi snakket også om fôring for å få en god pels. Kvalitetsfôr for kvalitetspels. Produkter alene er ingen mirakelkur.

Flåttmiddel ble også diskutert. Dråper anbefales ikke av meg til fullpelset havanais, da det fort blir fettete, tørr og flokete hund. Dette er min erfaring med utstillingspels. Det tok tid før jeg forstod hva jeg gjorde feil. To år på rad så hadde jeg samme problemet før jeg fant den skyldige. Nemmelig dråpene jeg hadde i nakken. Det satte seg i hele hunden det.

Kloklipp og viktigheten av å starte tidlig med tilvenning, etter de kommer til ny eier fra oppdretter. Viktighet av å bytte kloklipper relativt ofte så den holdes skarp. Da klemmer den - ikke så på nervene i neglene. Det å gjøre pelsstell til en hyggelig ting for både menneske og hund.

Klippemaskin og skjær. Desto lavere tall, desto lengre pels. Vi bruker mye 4F(FC) til sommerklippen. Snap on skjær er å foretrekke. Dersom du har en maskin med to hastigheter bør maskinen klippe på den laveste så den ikke går så fort varm. Bytte skjær når de blir varme. Lurt å ha minimum 2 like av det du bruker mest.

Takk for oppmøte. Mvh Margarita Aurora hos Havana Luxe kennel og demo hundene Fox, Fiffy & Obi.