Om Oss

Om oss

Vi er en familie på 3. Vi har et lite oppdrett av rasen Bichon havanais. Jeg, Margarita styrer til daglig alt innen hund. Mannen min, Tom Petter og Nathanael (6) er veldig gode medhjelpere og spesielt når vi har kull.

Jeg er medlem i Norsk Bichon Havanais klubb og følger NBHK og NKK sine regler og retningslinjer for oppdrett. Samt mattilsynet sine regler for hundehold.

Jeg har gått en rekke kurs hos blandt annet Nordisk heste og hundeterapiskole. De to store Anatomi og fysiologi på hund og Elitehundeeier. Og de fleste andre kursene de har på hund og hest. Jeg har gått 2 proff handlerkurs, 4 utstillingskurs og 5 valpekurs. Har tidigere holdt utstillingstrening og småhundtreff over flere år og var distriktskontakt for raseklubben fra 2016-2024.

Atferdsbiologi er den store interessen og jeg er påbegynt hundetrener og instruktør utdannelse hos Lundqvist. Jeg jobber med sertifisering som CBATI-KA hundetrener hos Grisha Stewart akademiet. Behavior Adjustment Training. Jeg er diplomert "Puppy coach" hos Canine Principles i en 150 timers kursmodell med 10 innleveringer av essays og 9 quizer. Jeg er sertifisert Fear free profesjonell i grooming og trening innenfor det området. Jeg og er også FDM, family dog mediator fra Kim Brophey sitt akademi.

Vi har hatt rasen siden 2012. Og i 2015 begynte oppdretter reisen med import av hund. Jeg reiste blandt annet til USA og hentet to hunder i Seattle. Vi fikk også havanais fra Ungarn og Serbia. (For genetisk mangfold) Vi begynte raskt med utstilling og alle våre avlsdyr har vært på utstilling. 

Vår oppdrett har særdeles høyt fokus på hunder som skal fungere i hverdagen, både fysisk og psykisk. Temperament på hundene sammen med helse har høyeste fokus. De vokser opp i stuemiljø, preges og sosialiseres mye før levering. Våre hunder bor selvfølgelig inne sammen med oss, og er en del av familien.


Kursbevis


Fear free sertifisert:


Flere NHT kurs:


Bildedryss av oss 🌟


Canine principles sertifisering:


Victoria Stillwell academy & Positively:


Grisha Stewart akademiet:


Sarah Heath webinarer:


Webinar med Karen Overall, Valerie Jonckheer-Sheeby m flere

Diverse kurs/sertifikater 


  • Fullførte veterinær webinar sertifikater om hundehelse, sykdommer, behandlinger, atferd og mye mer. (Legger ikke til nye sertifikater etter 08.03.24, da det blir så veldig mye bilder)